Konstnärer

Konstnärer som arbetar i Diabas

Christer Bording

Christer Bording är född 1948, och är helt igenom autodidakt – det vill säga helt självlärd inom yrket. Hans karriär inom stenindustrin började i slutet av 70-talet där han fick lära sig yrket från grunden.Genom detta väcktes ett kärleks förhållande till stenen, och då fram för allt diabasen. Möjligheterna och intresset har vuxit, och sedan många år arbetar Christer på heltid i en egen atalje`där han skapar konstverk i diabas.

Kullaro

Med passion, envishet och diabas som grund skapar vi konstrika och tidlösa former och föremål där vart och ett har sitt eget uttryck.  Sin egen särart. Oftast kombinerat med andra material som förhöjer och förskönar på ett oväntat sätt. Vår vision är att varje smycke, varenda möbel och konstverk har en  del av vårt hjärta och själ inpräglad i sig. Timmar, dagar och ibland veckor använder vi för att ge diabasen den form och känsla som det historiska arvet kräver. En tidlös och kravlös kärlek. Att beundra och bejaka. Att behålla eller ge bort. Från generation till generation.

Jenni & Andreas

Takashi Narah

Takashi Naraha  utbildade sig vid Musashino Art University i Tokyo 1950-55. Han hade sin första separata utställning på Galleri Kunugi i Tokyo 1967.Takashi är framför allt känd för sina abstrakta skulpturer i svensk diabas från Hägghult utanför Lönsboda, ett material som han lärde känna vid ett symposium i Skåne 1973-1974. Från 1975 bodde han och arbetade i Sverige under flera decennier . Han bor numera i Lanhelin i Bretagne i Frankrike.

Lindberg Diabas & Silver

Pia Lindberg: Har alltid tyckt om att skapa i olika material. Nu är det främst Diabas och silver jag arbetar i, men gör gärna inslag i andra material så som keramik, glasfusing eller ull. Tycker också om att skissa & måla, men till det blir tiden knapp. Bor på landet med sambo och en son. I familjen ingår även ett antal djur: hästar, hund, katt & höns. Djuren ligger mig mycket varmt om hjärtat, vilket på olika sätt ofta ger sig uttryck i mitt skapande.

Krutgubbarna

Krutgubbarna har konstnären Christer Bording gjort.
Säkert det mest fotograferade objektet på Svarta Bergen.

 Pyramid  & Labyrint

Labyrint

I mer än 3000 år har människan anlagt la byrinter (av grekiskans labyrinthos – irrgång) , både i Europa och i Asien. I Sverige finns omkring 300 kända sten labyrinter.

Pyramid med förskjuten topp

Konstverket är signerat av konstnären Takashu Narah
(f 1930) Den uppfördes 1974 av konstnären, tillsammans
med konstnär Kenneth Johansson.
Byggtiden var 100 dagar. Konstverket skall påminna om livdcykeln. Den förskjutna toppen symboliserar att livet inte alltid blir som människan tänkt sig- En rak linje.

Flotte

Flotten är numera ett populärt begrepp i Svarta Bergen

Konst på rätta stället.

Svarta Bergen stärker den mentala styrkan i själen.

Kontakt  Formulär

Har ni någon fråga ?

Share This